Keskiviikon katuohjelman satoa ja kurkistus tulevaan ohjelmaan

11.7.2012

Jyväskylän Kesä -kaupunkifestivaalin keskiviikon Mitä noi tekee?! -katuohjelman alku viivästyi hieman kesäisestä sadekuurosta johtuen, mutta lopulta noin tunnin mittainen katuohjelma saatiin vietyä läpi puolipilvisessä säässä. Tiistain tapaan yleisöä hämmästyttivät ja kummastuttivat maahan laskeutuneet Teatterikoneen Fränkit, jotka olivat saapuneet maahan ja Jyväskylän Kesään tarkkailemaan ihmiskuntaa.

Upeaa flamencoa tarjoilivat Jyväskylän Flamencoyhdistyksen tanssijat Petra Valve, Enni Hietavala ja Leena Järvinen, jotka esittivät teokset Cantiñas ja Bulerías. Lisää temperamenttista ja lumoavaa flamencoa on tarjolla jo tänä iltana Flamenco x 3 -tanssitrilogian parissa Jyväskylän kaupunginteatterissa klo 19 alkaen. Tanssijoina loistavat Katja Lundén ja Emilia Aho, ja taustalla soivasta livemusiikista vastaa ryhmä espanjalaisia eturivin flamencomuusikoita.

Katuohjelmassa esimakua torstai-illan konserteista antoi myös Maija Hapuoja, joka esitti kaksi Reino Helismaan tunnetuksi tekemää kappaletta. Palokan pelimannitalossa Suudelmin suljetut kirjeet -konserteissa huomenna to 12.7. klo 18 ja klo 21 kuullaan lisää Helismaan tuotantoa Maija Hapuojan tulkitsemana. Hapuojaa Reino Helismaan tuotannossa viehättää laulujen kauniit sanoitukset, joita hän pyrkii konserteissa ilmentämään musiikkiteatterin keinoin.

Kadulla ihmisiä soitannallaan ilahdutti keskiviikkona myös Fillaripianisti Aarno Paakkari, joka soitti taidokkaasti pyörien päällä liikkuvaa pianoa.

Jyväskylän Kesä jatkuu vielä tänään flamencon lisäksi konserttien ja telttaesitysten muodossa sekä Lasten Kesän ohjelmalla. Dixie Harlem seuranaan Take Away esiintyy Palokan pelimannitalossa klo 19 alkaen ja Uutta musiikkia viime vuosisadalta Kuokkalan kirkossa klo 19 alkaen tarjoilevat defunensemble ja M. A. Numminen. Säynätsalon kirkossa klo 21 alkaen on puolestaan mahdollisuus rauhoittua meditatiiviselle runo- ja laulupolulle Soila Sariolan ja Lealiisa Kivikarin johdattelemana, kun Maria sytyttää tulen rannalle.

Teltassa nähdään klo 19 alkaen Susanna Haaviston, Anna-Mari Kähärän ja Lea Pekkalan Tässä Iässä,  jossa kolme aikuista naista kohtaa laulujen myötä elämän arkisia asioita. Illan päätteeksi  klo 22 alkaen verbaalista notkeutta ja letkeää musiikkia tarjoilevat Paleface ja Räjähtävä Nyrkki.

Lasten Kesässä Mäki-Matin perhepuistossa klo 16 kantaesityksensä saa paikallisen Teatteriryhmä Pikkiriin teos Kun äidistä tuli leijona.