KESÄKATU: Esiintyjäkaarti on nyt julkaistu

21.6.2017

Kesäkadun täyttää musiikki, teatteri ja kielenkantojen kutkutus

Jyväskylän Kesän Mitä noi tekee?! -katuohjelma uudistuu tänä vuonna Kesäkaduksi.  Ohjelmistoon haki avoimessa haussa yhteensä 46 monipuolista ehdokasta, joista rajallisten resurssien puitteissa mukaan valikoitui 16. Tapahtumapaikkoina toimii Kauppakadun lisäksi muun muassa Lounaispuisto, Teeleidi ja Verso.
Perinteen mukaisesti keskiviikosta lauantaihin Kompassilla nähdään ja kuullaan myös Jyväskylän Kesän artistien esityksiä ja haastatteluita klo 12 alkaen.

Kesäkadulla tavataan muun muassa Kielibaari, tsekkiläinen performanssitaiteilija Sonja Vectomov (kuvassa) ja Jyväskylän Kesän Neulefestarit.

Sonja Vectomov tuo Kesäkadulle performanssin.

  • Kielibaari tarjoaa kaikille suomen kielen janoisille mahdollisuuden päästä testaamaan suomen kielen taitojaan ja keskustelemaan kielen kiemuroista.
  • Sonja Vectomov on yhden naisen audio-visuaalinen show, joka koostuu omalaatuisesta tanssittavasta elektronisesta musiikista jossa yhdistyy klassiset soittimet ja elektroniikka. Vectomov rakentaa jokaisen konsertin ajaksi installaation, joka usein muistuttaa vanhaa salonkia/olohuonetta, jossa hänen esityksensä muuttuu osaksi lyhytaikaista taideteosta. Vectomovin konsepti on tuottaa ainutlaatuinen “Gesamtkunstwerk”, jossa hän venyttää tyypillisen elektronisen klubiskenen rajoja visuaalisten taiteiden, kirjallisuuden ja teatterin puolelle.
  • Kesäkadun ohjelmaan kuuluu myös toista kertaa järjestettävä Jyväskylän Kesän Neulefestarit. Luvassa on uusia ja jännittäviä kursseja, neulestaroja ympäri maailman, hipellettäviä herkkuja pursuava torialue, illanviettoja, juhlahumua ja festaritunnelmaa!

Kesäkatu koostuu maksuttomasta ja pienen pääsymaksun ohjelmasta. Pääsymaksullisia ohjelmia ovat Jyväskylän Huoneteatterilla järjestettävät Naisen tila -tapahtuma ja Company Uusi Maailman esitys CUM BOYS vol 3. – CUM IN sekä Toivon tuolla puolen -elokuva JAMK:n Valjakka-Salissa.

Kesäkatu sai lahjoituksen tapahtumien toteutukseen jyväskyläläiseltä Osuuskunta Luovatronilta. Kulttuuriosuuskunta Luovatronin agendana on tukea Suomen kulttuuritoimintaa ja yhdeksi kohteeksi valikoitui Jyväskylän Kesä.

Kesäkadun koko ohjelma löytyy osoitteesta:

http://jyvaskylankesa.fi/ohjelma/kesakatu/

Muutama esiintymispaikka varmistuu vielä lähempänä festivaalia.

Kesäkadun vastaavina tuottajina toimivat :

Helena Vepsäläinen
helena.vepsalainen@jyvaskylankesa.fi
+358 (0)44 070 1994

Jani Ahonen
jani.ahonen@jyvaskylankesa.fi

Neulefestivaali jalkautui kävelykadulle Jyväskylän Kesässä 2016.