Jyväskylän Kesä on Kuustosen suosikkifestari

24.5.2017

Mikko Kuustonen julkaisi keväällä levyn kymmenen vuoden tauon jälkeen. Heinäkuussa hän konsertoi Jyväskylän Kesässä uuden yhtyeensä kanssa. Kuustonen kehuu bändiä mainioksi kokonaisuudeksi, joka onnistuu puhaltamaan uutta ilmaa artistin vanhoihinkin kappaleisiin.
– Uusi albumi soi ainakin itselleni valoisampana kuin mikään aiemmista levyistäni. Tekstit ovat tarinallisempia ja tiiviimmin kiinni konkretiassa. Ratkaisevan tärkeää oli se, että sain levylle mukaan kokonaan uuden bändin jonka kanssa myös lähdemme kiertueelle.
Kuustosen bändissä soittavat Riku Karvonen (kitara), Pauli Halme (kitara), Juha Kuoppala (koskettimet), Jaakko Kämäräinen (basso), Mikko Kaakkurinniemi (rummut) ja Mirkka Paajanen (taustalaulu).

 ”Kaktusviinaa sai aivan uusia tasoja Pauli Halmeen pedal steel -kitaran kautta.”
ESS, konserttiarvio

”Muutamissa levyn lauluissa Kuustonen ja bändi venyivät hetkittäin suorastaan stadionluokan laajuuksiin.”
HS, konserttiarvio

Kuustonen sanoo kymmenen vuoden levytauon olleen täydellinen.
– Tein tietysti koko ajan töitä tv-tuotannoissa ja koulutushankkeissa, mutta aika myös vapautti julkaisupaineista. Tänä aikana musiikkibisnes koki mullistavan rakennemuutoksen ja levykaupat katosivat. Musiikki ja sen merkitys sen sijaan vain vahvistuvat.

”Korkeatasoinen taustayhtye saa perinteikkäät popkaavat tihkumaan uutuudenviehätystä, ja kaunisääninen Kuustonen erottuu edukseen monien tämänhetken soittolista-artistien joukosta.”
KSML, levyarvio

Jyväskylä on Kuustoselle tuttu kaupunki.
– Jyväskylä on minulle erityisen rakas kaupunki jossa piipahdan usein ja mielelläni. Myös yksi veljistäni asuu Jyväskylässä joten seudulla on minulle jokin poikkeuksellinen kotoisuus.
Kuustonen vetää Jyväskylän Kesän Teltassa vähintään kaksituntisen keikan. Mies tosin uhkailee, ettei bändi lopeta ennen kuin sähköt katkaistaan.
– Jyväskylän Kesä on suosikkifestareitani ja arvostan erityisesti sitä, että hyvä perimä kantaa eikä rohkeita ohjelmistolinjauksia pelätä. Tuon riemulla juuri tämän bändin täyttämään herätysteltan!

”Hänen taiteellinen ilmaisuvoimansa näyttää olevan nyt parhaimmillaan.”
KSML, konserttiarvio

Mikko Kuustonen Teltassa torstaina 6.7. klo 21.30

Katso oheisesta linkistä Kuustosen Kesä-haastattelu ja kuule mitä miehelle itselleen tulee mieleen nimestä Kuustonen.

Kuuntele oheisesta linkistä Kuustosen hieno Anna mennä Anna -kappale.