Asahia ja shindoa Jyväskylän Kesän aamuissa

12.7.2016

Jyväskylän Kesä esittelee lempeää aamuvoimistelua puistossa. Tiistaiaamuna Kirkkopuistossa suuren puun suojissa voimisteli joukko eri-ikäisiä ihmisiä. Kyseessä on suomalainen aamuvoimistelu asahi, jossa yhdistyvät idän vanhat perinteet ja länsimainen lääketiede. Ohjaaja Anneli Meskanen on etsiytynyt lajin pariin kaivattuaan rauhallista liikuntamuotoa, joka kehittäisi samalla lihaskuntoa.
– Asahissa yhdistyvät tasapaino, pystylinjaus ja hengittäminen, Meskanen kuvailee. Laji kehitettiin Suomessa kymmenen vuotta sitten niin, että jokaisella liikkeellä on tarkoin suunnitellut terveysvaikutukset.
Meskasen mukaan asahi poistaa stressiä tuoden kehoon voimaa, rentoutta sekä liikkuvuutta.

Jyväskylän Kesän aamujen toinen laji shindo on venyttelyyn perustuvaa ennaltaehkäisevää kehonhuoltoa, joka auttaa ylläpitämään kehon joustavuutta. Hektisen elämäntyylin tuoma jännittyneisyys purkautuu lempeän shindon avulla.
Aamuvoimisteluihin voi ottaa osaa viikon jokaisena aamuna perjantaihin saakka. Molemmat lajit sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille, sillä liikkeet tehdään yksilöllisesti omaa kehoa kuunnellen.

Kirkkopuistossa klo 10-11 ASAHI (Anneli Meskanen) klo 11-12 SHINDO (Katja Vuorela)

IMG_7669pakattu