Aktiiviset naiset Teltalla

08.7.2017

Keski-Suomen yrittäjänaiset vastaavat Jyväskylän Kesän Teltta-tapahtumien baari- ja kahvilatoiminnasta jo lähes kymmenen vuoden ajan. Varapuheenjohtaja Milla Kuparisen mukaan Jyväskylän Kesä on yrittäjänaisille vuoden merkittävin varainhankintatapahtuma, tänä vuonna erityisen tärkeä, sillä yhdistys kerää varoja 70-vuotisjuhlaansa varten.

Teltan palveluja pyörittämässä on mukana arviolta 40–50 yrittäjänaista, joista osa yritystoimintansa jo lopettaneita ”Aikanaisia”. Varainhankinnan ohella Teltta-toiminta on myös jäsenhankintaa ja verkostoitumista – pitkän tapahtuman aikana on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja tutustua muihin yrittäjänaisiin aivan toisin kuin muutaman tunnin kokousten puitteissa.

Yhdistys on perustettu 1947, kun Keski-Suomen Yrittäjät perustettiin vasta 10 v. myöhemmin. Miksi näin on? Kuparisen ei tarvitse hetkeäkään epäröidä: Naiset ovat aktiivisia!

1947 Keski-Suomen yrittäjänaisia oli perustamassa noin 10 aktiiviyrittäjää. Vuoden päästä jäseniä oli jo toista sataa. Nyt jäseniä on noin 200. Heistä suurin osa toimii Jyväskylän alueella, loput muualla maakunnassa. Jäsenistössä on pieniä mikroyrityksiä ja jopa 200 työntekijän yrityksiä. Yrittäjänaisten yritykset työllistävät yhteensä toista tuhatta henkilöä.