Historiaa ja viimeksi tapahtunutta

Festivaalien kantaemo

Jyväskylän Kesä 65 vuotta

Ensimmäinen Jyväskylän Kesä järjestettiin vuonna 1956 nimellä Jyväskylän Musiikkikulttuuripäivät. Tapahtuman suunnittelivat Timo MäkinenSeppo Nummi ja Päivö Oksala. Festivaali oli pitkään ainoa Pohjoismaissa. Ohjelma koostui kongresseista, seminaareista, luennoista, paneeleista ja musiikkikursseista. Lisäksi ohjelmassa oli konsertteja, taidenäyttelyjä, elokuvia ja ulkoilmatapahtumia.

Vuosikymmenten saatossa festivaalin painopisteet ovat muuttuneet, mutta koko historian ajan mukana ovat säilyneet musiikki, seminaarit, ulkoilmatapahtumat ja kurssitoiminta. Ensimmäisten vuosikymmenten merkittäviä vieraita olivat mm. Karlheinz Stockhausen, Krzyztof Penderecki, György Ligeti, Ravi ShankarGrigori Sokolov, Alfred Snittke, Liana Izakadze ja silloin 20-vuotias Viktoria Mullova.

Vuonna 2020 haluamme yhä olla edelläkävijöitä. Haluamme tuottaa rohkeaa ja positiivisen muutoksen mahdollisuuteen uskovaa tapahtumaa, joke vie syvemmälle suveen. Tulevan Kesän teemamme on ympäristö. Ympäristövuoden taustoista löydät lisätietoa alempaa tältä sivulta.

Tervetuloa mukaan!

Vuoden 2019 festivaalilla esiintyi muun muassa portugalilainen Salvador Sobral. Yliopiston päärakennuksen juhlasalissa järjestetty konsertti myytiin loppuun jo toukokuussa. Kuvaaja: Samppa Erkkilä.

Jyväskylän Kesää 2019 kuvina

Tutustu viime Kesän koko ohjelmistoon klikkaamalla tästä.

 

 

Ympäristökeskustelun edelläkävijä

Vuoden 1970 Jyväskylän Kesä oli suuri ympäristövuosi, joka jatkui seuraavana vuonna tulevaisuuteen luotaavan futurologia-teeman yhteydessä. Nämä tapahtumat olivat kansainvälisesti merkittäviä kokoontumisia, joissa luotiin pohjaa nykyaikaiselle luonnonsuojelulle ja ympäristöajattelulle.

Lataa tästä ohjelmalehdet ja tutustu 50 vuoden takaisiin sisältöihin: