Vuoden taiteilijan näyttely: Tiitus Petäjäniemi

ma 2.7. klo 12:00
Galleria Hoppa, Kauppakatu 8
Vapaa pääsy

Tiitus Petäjäniemi
Makea elämä ja muita maalauksia
2.7.-9.7.2018

Galleria Hoppa / Jyväskylän Kesän lippumyymälä
Kauppakatu 8, Jyväskylä

Jyväskylän Kesän 2018 vuoden taiteilija Tiitus Petäjäniemi pitää näyttelyn lippumyymälässämme. Petäjäniemi ja graafinen suunnittelija Tero Ahonen ovat festivaalin vuoden 2018 visuaalisen ilmeen takana.

Näyttely on maksuton ja avoinna lippumyymälän aukioloaikoina klo 12-19.

Taiteilija kertoo

Tiitus Petäjäniemi:

”Tuon näyttelyyn sarjan maalauksia, joiden muodon ja sommitelman lähtökohta on klassinen rintakuva. Näiden rintakuvien hahmot eivät ole kuninkaita, kenraaleja tai tunnistettavia yksilöitä. Kuvat ovat pikemminkin kuvia ihmisyydestä ja ihmisenä olemisen kysymyksistä yleensä. Tuon näyttelyyn esille myös näitä kuvia tukevia maisemia ja värisommitelmia.

Maalaukset ovat valmistuneet kuvataiteilijan työlle epätyypillisessä ympäristössä – osana muuta työtä tekevää yhteisöä. Olen vuoden 2018 aikana toiminut osana työyhteisöä kahdessa eri ympäristössä: asianajotoimistossa ja pääomasijoitusfirmassa. Olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman orgaaninen osa työyhteisöä kuitenkin siten, että työni ei ole ollut asianajoa tai sijoittamista, vaan kuvataiteen tekoa.

Uskon tällaisen metodin tuottavan uudenlaisia ärsykkeitä omaan taiteelliseen työskentelyyni ja tarjoavan myös työyhteisölle sen kaipaamaa ajattelun diversiteettiä. Nyt esillä oleva näyttely on ensimmäinen esimerkki tällä tavoin toteutetun työni tuloksista.”