Kamus-kvartetti

to 5.7. klo 20:00
Jyväskylän yliopiston vanha juhlasali,
Liput 30/28/25 EUR

 

Terhi Paldanius (viulu), Jukka Untamala (viulu), Jussi Tuhkanen (alttoviulu) ja Petja Kainulainen (sello)

The mysteries of Life and Death
Missy Mazzoli: Death Valley Junction (2010)
W.A. Mozart: Jousikvartetto nro 21 D-duuri, KV 575
Franz Schubert: Jousikvartetto nro 14 d-molli D810,
”Tyttö ja kuolema”

Kamus-kvartetin muodostavat viulistit Terhi Paldanius ja Jukka Untamala, alttoviulisti Jussi Tuhkanen sekä sellisti Petja Kainulainen. Sibelius-Akatemiassa ja ympäri Eurooppaa yhdessä kouluttautunut kvartetti on hionut yhteistyötään ja linjaansa vuodesta 2002. Sen ohjelmistoon kuuluu yli 80 jousikvartetille sävellettyä teosta 1700-luvulta tähän päivään. Kvartetin viimeisimpiin saavutuksiin kuuluu Homunculus-albumilla voitettu parhaan klassisen levyn Emma-palkinto. Kesässä kuullaan ohjelmaa otsikolla “The mysteries of life and death” Jyväskylän yliopiston tunnelmallisessa vanhassa juhlasalissa.

 

Esiintyjä kertoo

Petja Kainulainen:

Kuva: Maarit Kytöharju

“Yhteinen matkamme Kamus-kvartettina on kestänyt jo lähemmäs 15 vuotta. Toivomme, että se näkyisi yleisölle ilona, hengittämisenä ja yhtenäisyytenä. Vaikkakin olemme neljä eri persoonaa niin Kamuksena haluamme olla samalla yksi. Yhdessä yksin, moninaisuus ykseydessä.

Konsertissamme on mahdollisuus kuulla kauneutta aina amerikkalaisesta hipsteristä jousikvarteton alkulähteille Mozartiin. Kauneuden tähden! Illan aikana kuullaan kaksi kuolema-aiheista teosta.  Kuolemahan on nukkumista. Samalla tavalla nukahtaa tyttö Schubertin kvarteton hitaassa osassa kauniiseen uneen taisteltuaan kuoleman kanssa. Kaukana on kavala maailma…

Odotamme ensimmäistä vierailuamme Jyväskylän Kesässä suurella innolla, sillä monitaide on lähellä sydäntämme. Uskallamme jopa ajatella, että on vain kauneutta, jota eri taiteenlajit ilmaisevat. Siispä innolla kesää kohti!”