Torstaina nostettiin ilmaan ”kaks sormee”

15.7.2016

RTBBjaJS - Ville Munter4 pakattuKun Ricky-Tick Big Band ja Julkinen Sana nousivat torstaina Teltan lauteille, yleisöä oli paikalla 1000 kappaletta. Tämä superkokoonpanon, super pitkä keikka oli loppuunmyyty. Kun Räppärit Paleface, Redrama ja Tommy Lingren käskivät nostamaan ilmaan “kaks sormee”, yleisö totteli kiltisti ja innostuneesti.
Teltta velloi ihmismerenä, kuten Palefacen RTBB:n Facebook-sivuilla jaetusta videosta näkyy. Kesän Teltassa ei ole koskaan ollut näin paljon yleisöä ja esiintyjätkin tuntuivat olevan hämmentyneitä moisesta suosiosta. Keikan jälkeen takahuoneessa intoiltiin pitkään illan kulkua.
Myös päivemmällä Teltassa esiintyneen nepalilaisen Kanta dAb dAb:n muusikot olivat silminnähden innoissaan
– Tämä oli ihan mahtavaa, Sunit Kansakar sanoi yli kaksituntisen keikan jälkeen.

Aino Venna pakattu

Aino Venna Vakiopaineessa

Päivän toinen loppuunmyyty keikka oli  Aino Vennan konsertti Kapun lauluklubilla, Vakiopaineessa. Ovella kävi useita ihmisiä kysymässä vielä lippuja ja sitkeimmät jäivät ulos kuuntelemaan soittoa. Toivakkaan Jyväskylä Oopperan tähtien esitykseen matkasi puolisentoistasataa katsojaa.

Päivän tarjontaan kuului myös viimeiset esitykset Circus Tristestä ja Huoneteatterin Keijujen kuninkaalle menetetyt lapset –näytelmästä. Lähes kolmesataa katsojaa nauroi vatsa kippurassa Circo Aereossa ja katseli kuinka miimikko Marc Gassot syötti yleisöstä lapsia leijonalle. Esityksessä oli kavennettu katsomo, jotta katsojat näkivät esityksen kunnolla. Samaa katsomopaikoiltaan pienennettyä katsomoa käytetään tänäänkin Wusheng Companyn esityksessä.

Nainen tummissa -blogissa lisää Circo Aereon esityksestä