Katti Matikaisella on mau-ahtavan kova ääni

29.6.2016

Katti Matikainen on punaviiruinen ja ihan mau-ahtava, senhän tietävät kaikki. Matikainen juontaa Kesässä HIIULIHEI-konsertin ja kertoo siinä kuultavista lastenlauluklassikoista vuosikymmenten ajalta. 7-henkisen Loiskiksen kanssa lavalle nousevat Satu Sopanen, Pentti Rasinkangas ja Tuomo Rannankari. Ohessa pieni Matikaisen haastattelu.

Hei Katti Matikainen. Eikö sinua pelota esiintyä Loiskis-orkesterin kanssa? Loiskis kun viittaa veteen ja kissat eivät yleensä vedestä juurikaan välitä.
”Kissat eivät pidä kylmästä vedestä. Mutta Loiskis läiskyy lempeän loistavan leppoisan lämpimästi! Ihmiset luulevat, että kissat eivät pidä vedestä, mutta se johtuu vain siitä, että meitä ei päästetä uimahalleihin. Onneksi on keksitty kesä ja järvet ja joet ja meri”!

Mitä konsertin nimi Hiiulihei sinun mielestäsi tarkoittaa?katti leikattu nurin
”Se tarkoittaa:
*H*uippuhyvien,
*i*kimuistoisten,
*i*kivihreiden ja
*u*udempienkin
*l*astenlaulujen
*i*hka-
*h*uikeaa
*e*sittämistä ja
*i*lakointia!”

Mikä on suosikkilaulusi?
”Oodi lahnoille, lohille ja lasipohjaisille laivoille. Sanoitin siihen 76 erilaista säkeistöä. Mutten saa laulaa sitä konsertissa enkä konttorissakaan, koska Naapurin Topi kielsi”.

Onko sellaista lastenlaulua, josta et yhtään tykkää?
”Se laulu, joka jatkuu ja jatkuu ja jossa aina sen munan nimi oli tiuvouvou-MOU-NOU!”

JKLkes+ñ_isot_Loiskis_NinaHuisman_009Oletko itse kova laulamaan?
”Kyllä, minulla on mau-ahtavan kova ääni!”

Onko kissoilla tosiaan yhdeksän elämää? Jos ei ole, niin miksi sitten niin sanotaan?
”Kotikissat ja kissapedot ovat vähän erilaatua kuin me reissukissat, enkä osaa niiden puolesta puhua. Tiedä häntä miksi ne hännäkkäät moista väittävät. Reissukissalla on tämä elämä ja se on hyvä, kun pitää silmänsä ja korvansa auki ja välillä halaa Mummua”.

Olet toiminut mm. kalastajana, pelastajana, astronauttina, sirkustaiteilijana, reportterina, sukeltajana, norsunsaattajana, joulutonttuna, asuntoesittelijänä, oppaana, lentäjänä, aikamatkaajana, neuvojana, lukijana, tutkijana ja terapeuttina. Mikä on unelma-ammattisi? Onko se joku näistä vai jotain ihan muuta?
”Konttoristina olo on nerokasta! Saa nitoa ja teipata ja lähteä konttorista tutkimusmatkoille. Hienot on systeemit!”

Erkin putkipeli pakattuKissat pelkäävät yleensä koiria, mutta sinä taidat tulla aika hyvin toimeen Nakkirakin kanssa.
”Kissat eivät pidä koirista, jotka haukkuvat. Nakkirakki ei ikinäkoskaanmilloinkaan hauku ketään, kehuu vain. Se on fiksu koira ja mau-ahtava ystävä”.

Hiiulihei-konsertissa soi mm. kuvassa oikealla näkyvä Loiskiksen oman Tohtori Sykerö Erkki Okkonen on valmistanut konserttiin viemäriputkibasson ja sählypallo-okariinoja.

 

Tästä linkistä Jyväskylän Kesän lastenohjelma kokonaisuudessaan

 

Oheisesta linkistä vähän esimakua Hiiulihei-meiningistä: