“Ilo päästä lavalle omalla bändillä”

06.7.2016

emmasalokoski_promo_l22200515-7_highreso_viivihuuska-1 pakattu

Kuva: Viivi Huuska

Emma Salokoski konsertoi tiiviisti kesällä. Keikkoja oman bändin kanssa on kuitenkin vain kaksi. Näistä toinen on Jyväskylän Kesässä.
– Teen kesällä paljon duo-keikkoja Jarmo Saaren ja Johanna Juholan kanssa. On ilo päästä lavalle myös omalla bändillä. Se on niin harvinaista herkkua.
Salokoski sanoo konsertin sisältävän viimeisen levyn materiaalia. Levyn biisit muuttuvat yleensä kokoonpanon mukaan, mutta bändin kanssa ne voi vetää levylle uskollisimmalla tyylillä eli tietynlaisena indie-poppina.
– On tietenkin mahdotonta tehdä täsmälleen samanlaisena kuin levyllä, koska levyä tehtäessä meillä oli tyyliin 64 raitaa käytössä, Salokoski nauraa.
Live-esiintymistä varten tehdään siis pakostakin sovituksia, mutta mukaan mahtuu yllätyksellisiäkin elementtejä.

Muusikoiden kalenterit ovat usein melkoista silppua: Keikka siellä, toinen täällä ja välissä hyvällä tuurilla pieni hengähdystauko. Näin varsinkin kesällä. Salokoski sanoo, ettei hän kaipaa kunnon kokopitkää lomaa vasta talvella.
– Suomen kesä on ihana. Talvi ihan hirvee. Monet kaverit lähtevät matkoille tai lomareissuille kesällä ja minä ihmettelen aina, että ei nyt pitäisi reissata. Salokoski matkaa ulkomaille tammikuussa – Silloin keikkarintamalla tai oikeastaan koko Suomessa ei tapahdu mitään…

Emma Salokoski tiistaina 12.7. Teltassa klo 21.30. Liput Lippu.fi

Katso alla olevasta linkistä esimakua tulevasta konsertista.