Torikka hurmasi Korpilahdella

14.7.2016

Keskiviikkona polkaistiin myös Lasten Kesä vauhtiin perinteisellä Mäki-Matin perhepuistoa sivuavan Oikokadun maalaamisella. Maalaajia oli noin 200 ja sateen takia kadunmaalaus meni välillä vähän impressionistiseksi. Jälki oli kuitenkin hienoa ja koko katu tuli maalattua. Valitettavasti päivän sade ehti huuhdella lopulta maalista suuren osan pois.

Mäki-Matin perhepuistoissa järjestetyt lasten Kakkuja ja krumeluureja- ja Karkkitehtuuri-työpajat vetivät hyvin väkeä. Päivän päätteeksi syntyi komeita karkkitaloja ja leivoksia. Lasten Kesään osallistui noin 300 lasta.

Torikka urho-pekka, liisa terttu

Urho-Pekka, Liisa ja Terttu

Torikka roope ja pipsa

Roope ja Pipsa

torikka paula ja maarit

Paula ja Maarit

Waltteriin ei kyllästy koskaan”
– Niin hurmaava persoona. Ollaan nähty monta kertaa, mutta Waltteriin ei kyllästy koskaan, totesivat Paula ja Maarit korpilahden konsertin jälkeisiä tunnelmiaan.
Leidit jonottavat yhteiskuvaa tähden kanssa ja kertovat ilahtuneensa konsertissa erityisesti Waltterin ”terveisistä” Savonlinnan Oopperajuhlilta eli Don Giovanni –oopperasta poimitusta yllätyskappaleesta. Maarit pääsi muistelemaan huikeaa oopperaa, jonka oli jo ehtinyt nähdä. Paulalla Savonlinnan reissu oli vielä edessä.
Waltteri Torikka konsertoi Jyväskylän Kesässä jo toista kertaa. Tänä kesänä konserttipaikkana oli Korpilahden kirkko, joka oli ääriään myöten täynnä festivaalivieraita. Kirkon kaikki 850 istumapaikkaa olivat käytössä. Monipuolinen ohjelma puri kansaan ja yleisö aplodeerasi seisten konsertin jälkeen.
– Aivan mahtava. Ihana konsertti. Siinä oli jokaiselle jotakin, kuvailivat konsertissa olleet Roope ja Pipsa.
– Upea. Äänessä on mahtavaa volyymia, mutta myös hempeyttä, Terttu, Liisa ja Urho-Pekka hehkuttivat.
Erityisesti Rautavaaran Sydämeni laulu ja Merikannon Oi, Muistatko vielä sen virren tekivät vaikutuksen kolmikkoon. Ja tietysti konsertin päättänyt Hopeinenkuu.

 

Guardia Nueva – KopioGuardia Nueva

Guardia Nuevan konsertissa Teltalla oli noin 450 katsojaa. Saara Aalto ja Teemu Roivainen naulitsivat yleisön penkkiin ja takarivissä huokailtiin Aallon täydellisyydestä ja Roivaisen karismaattisesta ja komeasta esiintymisestä. Aallon, ennen väliaikaa kajauttama koskettavan komea ”Je suis malade” nosti ihokarvat pystyyn.

Guardia Nuevan kapellimestaria, Raimo Vertaista, voi kuulla perjantain ilmaisohjelmassa Keski-Suomen museolla klo 15–16.

Teatteritarjonta

Päivän esityksistä Huoneteatterin Keijujen kuninkaalle menetetyt lapset –kantaesitys oli loppuunmyyty. Samoin Circus Tristen Veitsen Terällä ja Korpilahden Torikan konsertti. Kaupunginteatterilla nähdyn 2theatren Boris & Ingrid keräsi kolmisen sataa katsojaa. Esityksen jälkeen pidettyyn tarinateatteri Storian keskustelutilaisuuteenkin jäi vielä sata katsojaa kertomaan esityksen synnyttämistä ajatuksista ja kuulemaan Storian pohdintaa näytelmästä ja sen käsittelemistä aiheista kuten vanhuudesta ja onnen valitsemisesta.

 

katua maalataan

Oikokadun pikkuinen maalari työn touhussa.

 

saara aalto teltassa

Saara Aalto Guardia Nuevan solistina.

torikka iso kirkkokuva – Kopio

Korpilahden kirkkoon mahtui 850 kuulijaa.