Videoita viime Kesästä

20.5.2016

https://youtu.be/3Gp9aL4TXIM

Jyväskylän Kesän parissa tavalla tai toisella toimivien työntekijöiden, vapaaehtoisten ja harjoittelijoiden määrä kohoaa festivaalin lähestyessä kuin pullataikina. Festivaaliviikolla tapahtumaa rakennetaan jo noin sadan henkilön turvin.

Eveliina Liias on ollut tekemässä festivaalia parina viime vuotena. Vuonna 2015 hän suoritti Kesässä opintoja Pirkanmaan ammattikorkeakouluun tuottamalla 60 vuotta täyttäneestä festivaalista dokumentaatiomateriaalia.

“Dokumentti tehtiin 60-juhlavuoden kunniaksi Jyväskylän Kesän käyttöön. Dokumentissa haluttiin näyttää, millaisena Jyväskylän Kesä avautuu kaupunkilaisten ja tapahtumassa kävijöiden silmissä. Dokumenttia oli mukavaa tehdä, koska ihmisistä näkyi, kuinka he viihtyivät tapahtumissa. Heidän kanssaan oli mukava jutella ja kuulla heidän kertomuksiaan Jyväskylän Kesästä vuosien varrelta” Liinas kertoo.

Ohessa pari Kesä-videota. Myöhemmin lisää.

Jutun alussa olevassa linkissä tunnelmapätkiä yleisöstä. Jälkimmäisessä videossa vilahtaa pätkiä myös huikean Vamos Theatren esityksestä. Tänä vuonna Vamos järjestää Jyväskylän Kesässä Revealing the Mask -naamioteatterikurssin. Kurssille ilmoittautuminen sulkeutuu 25.5. Vapaita paikkoja on vielä muutama.